Werkbezoek Micky Adriaansens (minister van EZK) aan Gouda

Afgelopen maandag mochten wij de Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens verwelkomen in Gouda. Voor dit werkbezoek gingen we in gesprek met Gouda-Onderneemt! en met White House Development B.V.

Na een kennismaking met de lokale VVD voor ons iconische stadhuis spraken we met Lisette Hogenelst, Jan Willem van der Wolf en Hilde Beekes van/namens Gouda-Onderneemt! over de uitdagingen op het gebied van het bereikbaar houden van onze stad, de zorgen rondom Zero Emissie zones, het gebrek aan goede OV bereikbaarheid van bedrijventerreinen en de behoefte aan zowel fysieke ruimte als inperken van de regeldruk voor bedrijven en ondernemers. Dit op een prachtige locatie; in de Sint Jan.

Vervolgens zijn we door Maurits Kortleven van White House Development B.V. meegenomen in de ontwikkelingen die zij in Gouda hebben vormgegeven, of waar zij nog hard mee bezig zijn (en de uitdagingen hierin). Zo werd benoemd dat zij als ontwikkelaar/ondernemer altijd de balans zoeken tussen een goede business case en wat kunnen betekenen voor de stad. Een korte wandeltocht leidde ons langs het Weeshuis, de pastorie, de Gouwerkerk en het Herthuys aan de markt. Stuk voor stuk verschillende ontwikkelingen die een positief effect hebben op onze stad.

Een zeer geslaagd bezoek waarin onze Goudse ondernemers(vertegenwoordigers) goed hebben kunnen aangeven wat de landelijke overheid voor hen kan betekenen op het gebied van economie, ondernemen en verbonden thematiek.

Dank voor de betrokkenheid aan de minister Micky Adriaansens en dank voor jullie goede bijdrage aan het mooie werkbezoek Gouda-Onderneemt! en White House Development B.V.