Thema-avond digitalisering en lokaal bestuur

Uitnodiging: thema-avond

digitalisering en Lokaal bestuur

De wereld digitaliseert in rap tempo. En deze veranderingen hebben direct gevolg voor de leefomgeving van de inwoners in uw gemeente. Het heeft gevolgen voor de relatie tussen overheid en burger. Het heeft gevolgen voor ons cultuur-historisch erfgoed. De meeste gemeenten zijn wel op zoek naar antwoorden bij de vragen die deze digitalisering oproepen. Met deze avond willen wij de gemeenteraden in Midden-Holland een inkijkje geven in enkele uitdagingen waar zij voor komen te staan. Laten wij elkaar inspireren om tot oplossingen te komen.

VVD Gouda Organiseert in samenwerking met Streekarchief Midden-Holland een thema-avond “Digitalisering en Lokaal bestuur” en nodigt u daar van harte voor uit.

Tijdens deze avond vertellen vier verschillende sprekers over hun visie en verwachtingen op bij thema. VNG realisatie neemt ons mee naar 2020 en de digitale agenda voor de overheid. Gemeente Utrecht inspireert ons met hun digitale dienstverlening, die ervoor gezorgd heeft dat zij door BNR in 2017 uitgeroepen zijn tot meest digitale gemeente van Nederland. Het Streekarchief Midden-Holland geeft een vooruitzicht op de digitalisering van het cultureel-historisch erfgoed. Tenslotte neemt de Kafkabrigade ons mee in de wereld van de Digitale Kooi en hoe de relatie tussen burger en overheid verandert als gevolg van digitalisering.

Programma

19.30   Inloop met koffie en thee

20.00   Opening
- Paul Ruijgrok, gemeenteraadslid VVD Gouda

20.10   Digitalisering en Cultuur Historisch Erfgoed
- Sigfried Janzing, directeur Streekarchief Midden-Holland

20.30   De Digitale Agenda 2020
- Ellen Koster, Accountmanager Digitale Agenda 2020 VNG Realisatie

20.50   Best Practices Gemeente Utrecht
- Wouter Bruijning, Strategisch adviseur, CIO office, gemeente Utrecht

21.10   De Digitale Kooi
- Arjan Widlak, Directeur Kafka Brigade

21.30   Panel discussie met interactie uit de zaal

22.00   Sluiting en gelegenheid elkaar te ontmoeten

Locatie

De thema avond wordt gehouden in De Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, Gouda

De Chocoladefabriek is goed bereikbaar per fiets, auto of openbaar vervoer. Betaald parkeren kan naast de deur op parkeerplaats Klein Amerika. Vanaf het station Gouda is het 10 minuten lopen. Kom je met de bus, neem dan Stadsbus 3, 103 of Regiobus 106, 107, 196, 197 en stap uit bij halte Tiendewegbrug.

Inschrijven

In verband met de catering vragen wij u om zich voor  1 oktober 2018 aan te melden voor dit evenement. U kunt dit eenvoudig doen door een mail te sturen naar paul.ruijgrok@gouda.nl. Vermeld daarbij graag uw naam, email-adres, functie en organisatie.