Vandaag: minister van Nieuwenhuizen bezoekt de wijk Westergouwe in Gouda

Minister Cora Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) bracht vandaag een bezoek aan de nieuwbouwwijk Westergouwe in Gouda. Samen met de Goudse VVD-lijsttrekker Ronald Verkuijl ging zij met bewoners van de nieuwe wijk in gesprek.

Dichtbij het historische centrum van Gouda en de Hollandse IJssel en met uitzicht op de omliggende polders, is Westergouwe een mooie woningbouwlocatie. Door de ligging aan de provinciale weg vormt Westergouwe voor veel mensen de 'eerste ontmoeting' met Gouda. Nu het eerste deel van het nieuwbouwproject is afgerond, was het tijd om naar de ervaringen van de nieuwe inwoners te luisteren.

Uit de gesprekken met de inwoners die minister van Nieuwenhuizen vandaag samen met de Goudse VVD-lijsttrekker Ronald Verkuijl voerde, blijkt dat de wijk Westergouwe voorziet in een grote behoefte en waar met veel plezier wordt gewoond. Een goede aansluiting op de snelwegen en het spoor worden door de inwoners van Westergouwe als zeer belangrijk ervaren. De wijk wordt nu al hoog gewaardeerd door de ruimte, de nabijheid van het historische centrum en de natuurlijke omgeving. Bij veel inwoners is er wel behoefte aan voldoende voorzieningen, Westergouwe moet op termijn een volwaardige wijk worden met winkels en scholen.

De druk op de woningmarkt is groot en er is veel vraag naar ruime nieuwe woningen met een centrale ligging. Volgens minister van Nieuwenhuizen is de woningmarkt een grote prioriteit voor de VVD zowel op lokaal als landelijk niveau. Minister van Nieuwenhuizen: “Gouda ligt midden in de Randstad en het gaat niet alleen om voldoende betaalbare woningen maar ook over de bereikbaarheid: mensen moeten op tijd naar hun werk kunnen en hun kinderen veilig naar school kunnen laten gaan.”

Volgens VVD-lijsttrekker Ronald Verkuijl kent de totstandkoming van de wijk Westergouwe een lange geschiedenis. Voormalig VVD-minister Sybilla Dekker (Volkshuisvesting) en voormalig VVD-staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) hebben een beslissende rol gespeeld bij de totstandkoming van Westergouwe. In 2004 is het besluit genomen om er te gaan bouwen.  Zeker in de jaren erna toen de huizenmarkt op een dieptepunt belandde, was het spannend of het plan kon worden uitgevoerd. Op dit moment – met zo veel vraag naar woningen- kunnen we concluderen dat een lange termijn visie op de woningmarkt essentieel is gebleken.

VVD-lijsstrekker Ronald Verkuijl is daarom extra blij met het bezoek van minister van Nieuwenhuizen. Haar bezoek laat zien dat de bouw van voldoende woningen bij de VVD in goede handen is. Vanuit haar rol als minister heeft ze bovendien extra oog voor de bereikbaarheid. Ronald Verkuijl: “De wijk Westergouwe laat zien hoe belangrijk het is om op tijd huizen te bouwen. Ook na de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart blijft de VVD zich hier voor inzetten. Gouda is een prachtige stad waar we trots op zijn. Wat de VVD betreft wordt Gouda nog mooier de komende jaren. Voldoende betaalbare koopwoningen horen hier bij.”

        

VVD-lijsttrekker Ronald Verkuijl

ronald.verkuijl@gouda.nl

06-21534258