Paul Ruijgrok

Paul Ruijgrok

Leeftijd: 48
Baan: Zelfstandig adviseur informatiemanagement
Wijk: Plaswijck

Functie: Fractievoorzitter

Portefeuilles: Financiën en belastingen, Bedrijfsvoering, Economie, Participatiewet, Werk en inkomen, modernisering sociale dienst, armoedebeleid, schuldhulpverlening en arbeidsmarkttoeleiding.


Waarom VVD?

Ik vind dat mensen in hun leven zoveel mogelijk eigen keuzes moeten kunnen maken. Mensen moeten worden uitgedaagd om zelf hun problemen op te lossen. Maar al te snel wordt de overheid aangesproken wanneer er iets mis gaat. Ook ben ik voorstander van zoveel mogelijk decentralisatie zodat de overheid dichter bij mensen komt te staan.


Wat maakt Gouda zo’n mooie stad?

Gouda heeft van alles een beetje. Het is divers. Het is niet te groot en niet te klein. Daarnaast is het niet ver gelegen van grote steden in de Randstad. Als vader vind ik het ook belangrijk dat er een goed aanbod is qua scholen.  In de politiek vind ik het erg positief dat de transitie van het sociaal domein hier zo goed is verlopen.


Wat kan er beter in Gouda?

De veiligheid in de stad laat vaak te wensen over. Iedereen moet zich in zijn of haar eigen gemeente veilig kunnen voelen. Ook wil ik meer inzetten op de bestrijding van fraude. En als liberaal doet het me pijn dat de gemeentebelastingen relatief hoog zijn.