Ber van Loon

Leeftijd: 58
Werk: Zelfstandig raadgevend ingenieur
Nevenfuncties: -
Wijk: Goverwelle

Functie: Burgerraadslid / fractiesecretaris (a.i.)
Portefeuilles:

  • Stedelijk Beheer
  • Klimaat
  • Duurzaamheid en energie
  • Natuur
  • Milieu en dierenwelzijn
  • Erfgoed en monumenten


Een Gouwenaar in hart en nieren. Ik ben in 1963 in Gouda geboren, heb gewoond in de Korte Akkeren en in Bloemendaal en sinds 1991 woon ik in Goverwelle. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen die het nest hebben verlaten.

Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten, als kind van ouders met een eigen onderneming is het normaal dat je in de zaak meewerkt. Na mijn studietijd heb ik diverse functies gehad in industriƫle marketing en verkoop en sinds 1996 werk ik als zelfstandig raadgevend ingenieur voor industriƫle bedrijven verspreid over het hele land.

Vanuit mijn professionele achtergrond ben ik vertrouwd met technologie in vele takken van de industrie, de energietransitie en technisch onderwijs. Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan in  vrijwilligersfuncties en bestuursfuncties in de watersport en zaalsport en af en toe treed ik nog op als belangenbehartiger voor de Wind Surf Club Reeuwijk.

Liberaal ben ik mijn hele leven al en de vrijheid en voldoening van een zelfstandig en onafhankelijk  bestaan is iets wat ik iedereen gun. In 2019 ben ik lid geworden van de VVD omdat ik vind dat er meer ingenieurs in de politiek actief moeten zijn. Er zijn veel politieke onderwerpen die raakvlakken hebben met technologie en juist in die onderwerpen zijn ingenieurs hard nodig.

Sinds 2020 ben ik als vrijwilliger actief bij de Goudse VVD, eerst als secretaris van de gemeenteraadsfractie en als vraagbaak voor onderwerpen met technische raakvlakken, na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ben ik benoemd tot burgerraadslid. Mijn portefeuille bestaat uit Klimaat, Energie, Natuur, Duurzaamheid en Stedelijk Beheer.  

Het potentieel van het centraal gelegen historische stadje Gouda wordt onvoldoende benut en ligt onder druk door een bestuurscultuur die de Gouwenaar steeds meer vervreemdt van zijn eigen stad en waardoor veel jongeren de stad verlaten. Dat kan beter.

Ik ben een Gouwenaar, ik ken de Gouwenaar. Als u met mij in contact wil komen, stuur dan een mail naar ber.vanloon@gouda.nl